SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kremlin'e ajan yetiştiren isim konuştu: Prigozhin intikamını planlıyor

Kremlin'e ajan yetiştiren isim konuştu: Prigozhin intikamını planlıyor

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:43




Wagner lideri Prigozhin ve ekip arkadaşlarının düşen uçakta hayatını kaybetmesi dünya gündemindeki yerini korurken, Kremlin'e ajan yetiştiren üniversitede çalışmış eski profesörün açıklamaları kısa sürede yankı uyandırdı.





23 Ağustos günü tam da Putin'in memleketinin üzerindeyken uçağı düşen Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in hayatını kaybettiği tam 4 gün sonra kesinleşti. Soruşturma komitesi, ölen 10 kişinin kimliklerinin belirlendiğini ve bu kimliklerin uçağın yolcu listesinde yer alan kişilerle uyuştuğunu iddia etti. Kremlin, kazadan sorumlu olduğuna dair iddiaları reddediyor. Genetik testlerin sonuçlandırıldığını belirten Komite'nin açıklamasında, "Sonuçlara göre, ölen 10 kişinin kimlikleri belirlendi. Bunlar, uçuş manifestosunda yayımlanan listede yer alan kişilerle uyuşmaktadır" ifadeleri yer aldı.

'PRİGOJİN HAYATTA'

Resmi makamların bu açıklamalarının yanı sıra kaza gününden beri ortaya birçok komple teorisi de atıldı. Bunlardan sonuncusu Moskova'ya ajan yetiştirilen okullardan birinde görev yapmış olan bir Dr Solovey'den geldi. Solovey geçmiş yıllarda Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGIMO) görev yaptı.

Solovey,Rus yetkilileri Prigozhin'in DNA'sının Tver bölgesindeki kaza mahallinde bulunması konusunda yalan söylemekle suçladı. Prigozhin'in her zaman başka uçaklara dublörlerlerini yerleştirdiğini belirten Solovey, Wagner liderinin hayatta olduğunu öne sürdü.

ABD istihbaratının uçağın içeriden patlatıldığı konusunda yanıldığını aktaran Solovey, özel jetin füzeyle düşürüldüğünü ve emri bizzat Putin'in verdiğini düşünüyor. Putin'in de bunun farkında olduğunu ve Prigozhin'in ölmediğini bildiğini söyleyen Solovey, 'Ruslara inanıyorsanız ben daha ne söyleyeyim' dedi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap