SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kremlin'den 'misket bombası' iddialarına yanıt: Takip ediyoruz

Kremlin'den 'misket bombası' iddialarına yanıt: Takip ediyoruz

11 Ocak 2023 Çarşamba - 16:39




Türkiye'nin Ukrayna'ya misket bombası gönderdiği yönündeki iddialara ilişkin konuşan Peskov, "Bu haberlerin güvenilirliğinden bahsetmek zor" dedi.





Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Ukrayna'ya misket bombası tedarik ettiği ile ilgili iddialar hakkında konuştu. "Bu haberlerin güvenilirliğinden bahsetmek zor. Biliyorsunuz ki güvenilir ve doğru haberlerden çok sahte haberler var" diyen Peskov, Foreign Policy'de yer alan iddiaya ilişkin, "Tüm bunları dikkatlice takip ediyoruz" dedi. 

'ORTAKLIK İLİŞKİLERİ TÜRKİYE İLE RUSYA'YI BİRLEŞTİRİYOR'

AA'nın aktardığına göre Peskov, Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar ve mühimmatlarını sevk ettiğinin bilindiğini belirterek, "Türkiye, NATO üyesi bir ülke olarak yükümlülüklere sahip ve diğer ülkelerle ikili ilişkilere sahip. Fakat aynı zamanda karşılıklı anlayışa, karşılıklı çıkara, karşılıklı saygıya dayanan ve karşılıklı olarak en zor problemleri müzakereye hazırlıklı olan ortaklık ilişkileri Türkiye ile bizi birleştiriyor" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelere hazır olup olmadığına yönelik bir soruya Peskov, "Rusya, sorunları müzakereler yoluyla çözmeye her zaman hazır olmuştur. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, defalarca buna hazır olduğumuzu söyledi. Tabii ki hedeflerimize barışçıl, siyasi ve diplomatik yollarla ulaşmak tercih edilen seçenektir" yanıtını verdi.

Peskov, Ukrayna yasalarının Ukrayna Devlet Başkanı'na Rusya ile diyalog kurmayı yasakladığı için Batılıların da Kiev'e bu tür bir esneklik denemesine izin verme eğiliminde olmadığını savundu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş konusunda, Putin ile müzakere edilmesinin mümkün olmadığına dair Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi'nin hazırladığı kararnameyi imzalamıştı.


FOREIGN POLICY, 'GÖNDERİM KASIM AYINDA BAŞLADI' DEMİŞTİ

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Türkiye'nin, 100'den fazla ülkenin imzası bulunan bir uluslararası anlaşma kapsamında kullanımı yasaklanan misket bombalarını Ukrayna'ya gönderdiğini iddia etti. Foreign Policy'ye konuşan kaynaklar, ABD tarafından tasarlanan misket bombalarının, 2022'nin son aylarından bu yana Türkiye'den Ukrayna'ya gönderildiğini ileri sürdü. Ukrayna'nın söz konusu bombaları önce ABD'den istediği ancak ABD'deki ihraç yasağı nedeniyle Türkiye'nin devreye girdiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap