SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kremlin: Trump'la aynı fikirdeyiz

Kremlin: Trump'la aynı fikirdeyiz

23 Kasım 2016 Çarşamba - 19:45




Kremlin: Trump'la aynı fikirdeyiz





Trump'ın başkanlık seçimlerindeki rakibi Hillary Clinton'ın dışişleri bakanı olduğu dönemde Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik politikaya verilen isim olan 'yeniden başlatma' (reset) terimini kullanmayı doğru bulmadığını yönündeki açıklamaları Peskov’a soruldu.
 
Peskov, Trump'ın Clinton'ın 'Rus reseti' olarak da anılan politikası hakkındaki eleştirilerini, "'Yeniden başlatma' kelimesi konusunda Trump'la aynı fikirdeyiz. Zira bu kelime anlamını yitirdi. Bu 'yeniden başlatma'nın sonuçları, görmek istediklerimiz olmadı" diyerek destekledi. "Bu terimin şu anda hiçbir anlamı yok. önemli olan ilişkilerin normalleştirilmesine başlamak için gerekli olan arzunun bulunması" diye devam eden Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in pek çok kez ABD ile iyi, karşılıklı olarak yararlı ve her tarafın eşit olacağı ilişkiler kurmak istediğini söylediğini de anımsattı.
 
 
NE OLMUŞTU?
 
Clinton, Mart 2009'da Cenevre'de bir araya geldiği Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'a, üzerinde 'yeniden başlatma'nın İngilizcesi olan 'reset' ve Rusça karşılığı olduğunu sandığı 'peregruzka' kelimesinin yer aldığı bir düğme hediye etmişti. Fakat 'peregruzka' Rusçada 'aşırı yükleme' anlamına geliyor. İngilizce 'reset' kelimesinin Rusça karşılığı ise 'perezagruzka.'
 
Bu hata karşısında kahkahalarını bastıramayan Lavrov "Yanlış anlamışsınız" demişti. Lavrov ve Clinton yine de ilişkilerde yeni bir başlangıcın sembolü olan düğmeye basmıştı. Moskova ve Washington arasındaki ilişkiler Ukrayna krizi yüzündense 2014'ten beri belirgin bir biçimde kötüleşti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap