SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kremlin: ''Putin ve Biden, Rusya'nın kırmızı çizgilerini konuşacak''

Kremlin: ''Putin ve Biden, Rusya'nın kırmızı çizgilerini konuşacak''

07 Aralık 2021 Salı - 14:53




Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın kimseye saldırmayı planlamadığını ancak kırmızı çizgilerini belirttiğini ve bu konunun Putin ile Biden arasında bugün yapılacak görüşmede ele alınacağını söyledi.





Moskova’dan bu akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılacak kritik görüşme öncesi açıklama geldi.

Basın toplantısında konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin ile Biden'ın bugün yapacağı video konferans görüşmesi öncesinde Rus tarafının beklentilerini anlattı.

Peskov, "İki lider bir konuşma yapacağına göre, her şeye rağmen meseleleri tartışmaya odaklanacakları, meseleleri çıkmaza sokmak istemedikleri aşikar. Rus tarafına bakarsak, Putin ABD'yle öngörülebilir ilişkiler aradığımızı defalarca söyledi. Rusya, asla kimseye saldırmayı planlamadı ama bizim de kendi endişelerimiz var, kırmızı çizgilerimiz var. Putin bu konuda net bir şekilde konuştu, Biden hiçbir kırmızı çizgiyi tanımayacağı yanıtını verdi. Bu konu da görüşme sırasında ele alınacak" dedi.

Bilindiği gibi, ABD başkanı Biden, Ukrayna sınırına asker yığan Rusya lideri Putin’le konuşacağını ve askerlerini sınırdan çekmesini isteyeceğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap