SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kral 3. Charles, Prens Harry için kararını verdi

Kral 3. Charles, Prens Harry için kararını verdi

28 Ekim 2022 Cuma - 15:35




İngiltere'nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles, Prens Harry'yi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Oğlunun kitabının çıkış tarihinin açıklanmasından sadece bir gün sonra Kral'dan flaş bir adım geldi.





Ailesi ile arasında uzun süredir soğuk rüzgarlar esen Prens Harry, büyükannesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü sonrası ülkesine dönmüş ve ailesi ile arasındaki buzlar erimişti.

Kraliçenin cenazesi için özel izin verilen ve askeri üniformasını giyebilen Prens Harry'yi şoke eden Haber bugün geldi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, ülkenin yeni hükümdarı Kral 3. Charles, Prens Harry için kararını verdi.

Kral Charles, Kraliyet Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak Prens Harry'nin yerine geçti.

Karar Kraliyet Deniz Piyadeleri 358. kuruluş yıldönümünü kutladığı günde açıklandı.

Kral yayınladığı mesajda 'Bu rolü üstlenmek mümkün olan en büyük zevk' ifadesine yer verdi.


Charles sözlerine şöyle devam etti;

'Son üç buçuk asır boyunca, hepsi de derin bir hayranlık duygusuyla bu rolü üstlenen ailemin pek çok üyesinin izinden gitmekten son derece gururluyum. Kraliyet Deniz Piyadeleri, hem karada hem de denizde seçkin ve benzersiz bir tarihe sahiptir. Cesaretinizden, kararlılığınızdan, öz disiplininizden ve en zorlu ortamlarda dayanma konusundaki olağanüstü kapasitenizden muazzam ilham alıyorum. Kolordu Ailesinin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum ve yakın gelecekte birçoğunuzla tanışmayı dört gözle bekliyorum.'

İngiliz basını kararın Prens Harry'nin kitabının 10 Ocak'ta piyasaya çıkacağın açıklanmasından bir gün sonra gelmesine dikkat çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap