SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kosova'da Nesquick ürünleri satıştan kaldırıldı

Kosova'da Nesquick ürünleri satıştan kaldırıldı

09 Aralık 2020 Çarşamba - 15:26




Kosova'da, Nesquick markasının iki ürünü satıştan kaldırıldı. Daha önce bu ürünleri satın alan kişilere de çağrı yapıldı.





Kosova pazarından üç gün sırayla “Nescafe Shakissimo” ve “Nesquick Shake” ürünleri kaldırıldı.

Bu ürünlerin bileşimindeki kimyasal bir tehlike nedeniyle bazı Avrupa ülkelerinde yapılan alarmın ardından, bir hamle de Kosova'daki en yüksek devlet gıda güvenliği otoritesi tarafından geldi.

Ürünlere dezenfektan karıştı

Nescafe ve Nesquik ürünleri Kosova’ya Fransa’dan ithal ediliyordu. Sorun ise bu ürünlerin üretildiği fabrikada bir arızaya ilişkili. Fabrikada üretim makinelerini temizlemeyi amaçlayan hidrojen peroksit dezenfektan, süt ürünlerine geçti.

Markanın  tüm şüpheli içeceklerinin imha edildiğini  bu ürünleri ithal eden Lactalis Kosova şirketi de doğruladı.  Ancak şirket, olayla ilgili vatandaşlardan yana herhangi bir itiraz gelmediğini ifade etti.


Kosova Gıda Ajansı,  bu Nescafe ve Nesquick ürünlerini önceden satın almış ve sahip olabilecek vatandaşları, satın aldıkları yere iade etmeye çağırdı.

Kosova yanı sıra, bu ürünler Hırvatistan, İtalya, İspanya ve Britanya’ya da satılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap