SON DAKİKA



Haber > Dünya > Korumasından bakana suikast! Aynı silahla intihar etti

Korumasından bakana suikast! Aynı silahla intihar etti

02 Mayıs 2023 Salı - 14:34




Uganda'da Çalışma Bakanı Charles Okello Engola koruması tarafından vurularak öldürüldü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler ise dünyada gündem oldu.





Uganda'da Çalışma, İstihdam ve Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Charles Okello Engola, başkent Kampala'daki konutunda koruması tarafından vurularak öldürüldü. Engola'yı vuran askerin birkaç dakika sonra aynı silahla intihar ettiği bildiriliyor.

NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Kimliği henüz belirlenemeyen askerin, emekli bir yarbay olan 64 yaşındaki Engola'yı neden öldürdüğü bilinmiyor. Ancak görgü tanıkları askerin mahallede bağırarak havaya ateş açtığını söyledi.

Bir görgü tanığına göre asker maaşını alamadığını, eşinin hamile olduğunu ve çocuklarını okula göndermediğini ancak bakanın çocuklarının okula gittiğini söyledi. Olayda yaralanan başka kişiler olduğu bildiriliyor.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA ASKER SEVK EDİLDİ


Sosyal medyada paylaşılan bir videoda olaydan sonra Engola'nın evine çok sayıda asker sevk edildiği görülüyor.
Çok sayıda bakanın da Engola'nın evine geldiği belirtiliyor.

'HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİREMEYİZ'

Uganda Meclis Başkanı Anita Among, bugünkü meclis oturumunda "Bu sabah maalesef Engola'nın koruması tarafından öldürüldüğünü öğrendik. Bu, kader. Hiçbir şeyi değiştiremeyiz" dedi. Engola, devlet bakanlığına atanmadan önce savunma bakan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap