SON DAKİKA



Haber > Dünya > "Koronavirüsü iyileştiriyor" diyerek çamaşır suyu satan iki kişiye gözaltı

"Koronavirüsü iyileştiriyor" diyerek çamaşır suyu satan iki kişiye gözaltı

13 Ağustos 2020 Perşembe - 16:57




ABD’de koronavirüsü (Covid-19) iyileştirdiğini iddia ederek ‘mucize ilaç’ (MMS) satan ve 7 kişinin ölümüne neden olan Mark Grenon ve oğlu Kolombiya'da gözaltına alındı.





Kolombiyalı savcılar, ‘Mucize Mineral Çözeltisi’ veya MMS olarak adlandırılan maddenin, zehirli bir çamaşır suyu olduğunu açıkladı. Temmuz ayında Florida savcıları, Grenon ve üç oğlunu komplo kurmakla ve dolandırıcılıkla suçlamıştı. Grenon ve oğullarının, koronavirüsü iyileştirmek için "mucize iksir" olarak bir tür zehirli çamaşır suyu sattıkları ifade edildi. ABD’de aranan Grenon ve bir oğlu, Kolombiya’da yakalandı. Kolombiyalı yetkililer, Grenon'un ABD'ye iade edeceklerini açıkladı. 

7 kişi hayatını kaybetmişti

Grenon ve üç oğlu, ABD’de HIV gibi birçok hastalığa çare olduğunu iddia ettikleri ‘mucize ilaçlarını’ 2019’dan beri satışını yapıyordu. Salgının başlamasıyla koronavirüse de iyi geldiğini iddia ettikleri sözde ilacı kullanan 7 kişi, zehirlenerek hayatını kaybetti. Grenon ve bir oğlu daha sonra Güney Amerika kıtasına giderek oradaki ülkelerde MMS’i satmaya başladı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap