SON DAKİKA



Haber > Dünya > Koronavirüs kömür ticaretini de vurdu!

Koronavirüs kömür ticaretini de vurdu!

11 Şubat 2020 Salı - 12:28




Moğolistan, koronavirüs korkusu nedeniyle Çin'e kömür ihracatını askıya aldı





Moğolistan, ülkenin ulusal acil durum komisyonunun koronavirüsün yayılmasını önlemek için 2 Mart'a kadar güney sınırında Çin'e kömür tedarikini askıya alacağını söyledi.

Komisyona göre, Gashuunsuhayt, Shiveehuren, Beechigt ve Bulgan'ın sınır noktalarından ihracat durdurulacak. Ayrıca Moğolistan'daki Tsagaan-Sar'da Yeni Yıl kutlamalarının askıya alınmasını tavsiye ediyor.

Moğolistan zaten yabancı vatandaşların Çin üzerinden ülkeye girmesini yasakladı. Ülke henüz tek bir enfeksiyon vakası kaydetmedi.

Bununla birlikte, 10 Şubat'ta Moğolistan'ın en güney eyaleti olan aimak Өmnөgov, Çin'in İç Moğolistan'ındaki komşu şehir Haliut'ta iki koronavirüs vakası bildirildikten sonra olağanüstü hal ilan etti. Aimak valisi Umnogov, Çin'in sınır kontrol noktası Gashuunsuhayt ile sınırlanan Hanbogd ve Gurvantes olmak üzere iki kişide acil durum ilan eden bir kararname çıkardı. Buna ek olarak, vali mağazalara, kafelere ve diğer hizmetlere yüz maskesi takmayan müşterilere hizmet vermeyi reddetmelerini emretti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap