SON DAKİKA



Haber > Dünya > Korkulan oldu, savaş yıllarca sürecek: Müzakerelere son verildi

Korkulan oldu, savaş yıllarca sürecek: Müzakerelere son verildi

18 Mayıs 2022 Çarşamba - 09:45




Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, ülkesi ile Rusya arasındaki heyetler arası müzakere sürecinin askıya alındığını söyledi.





Rusya- Ukrayna savaşı 83. gününe girerken Kiev'den ürküten açıklama geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in danışmanı Mihail Podolyak, ülkesinin ile Rusya ile yürüttüğü heyetler arası müzakere sürecinin askıya alındığını söyledi.

Zelenskiy son açıklamasında Rusya lideri Vladimir Putin'le aracısız direkt görüşmek istediğini açıklamıştı.

Kremlin, ise görüşecek bir şeylerin olması gerektiğini belirterek çağrıyı reddetmişti. 

Podolyak, şu ifadeleri kullandı:


"Müzakere süreci Ukrayna'da olayların nasıl geçmekte olduğuna bağlı. İstanbul Bildirisi'nden sonra önemli bir değişiklik veya ilerleme olmadığı için süreç askıya alındı. Rusya hala basmakalıp düşüncesini koruyor. Rusya, savaşın 82. gününe gelindiğinde bile genel olarak Ukrayna'daki durumun en başından beri düşündükleri ile aynı olmadığını anlamadı. Ancak şunu vurguluyorum; herhangi bir savaş yine de müzakere masasında sona erecektir."

Rusya ve Ukrayna heyetleri, ateşkesin sağlanması için Belarus’ta Gomel ve Brest şehirlerinde 3 defa, Türkiye’de İstanbul’da 1 defa yüz yüze müzakerelerde bulunmuştu.

29 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelerde ateşkesin sağlanması yönünde her iki taraf anlamlı bir ilerleme sağlamıştı.​​

ABD ve NATO sürekli Kiev yönetimine askeri silah ve ekipman sağlıyor.

Ukrayna dün son kalesi Azovstal'de Rus askerlerine teslim olmuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap