SON DAKİKA



Haber > Dünya > Körfez'de tarihi fotoğraf! Selman bizzat karşıladı

Körfez'de tarihi fotoğraf! Selman bizzat karşıladı

05 Ocak 2021 Salı - 15:17




Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez devletlerinin yaklaşık 3 yıldır Katar'a uyguladığı ambargo ve beraberinde başlayan kriz, bu sabah itibariyle sonlanırken, Suudi Arabistan'a gelen Katar Emiri Al Sani'yi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman karşıladı.





Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (solda), 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'ın El-Ula kentine geldi. Al Sani'yi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (sağda) karşıladı.

Olayın geçmişi

Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez devletleri 2017 yılı Haziran ayında Katar ile Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Aynı zamanda Katar'a yönelik ambargo başlatılmıştı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır Muhammed es-Sabah; Katar ve Suudi Arabistan arasındaki kara, hava ve deniz sınırları dün akşam itibarıyla açıldığını açıkladı. Es Sabah, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında telefon görüşmeleri yapıldığını da belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap