SON DAKİKA



Haber > Dünya > Koreliler dünya üçüncüsü olmak istiyor

Koreliler dünya üçüncüsü olmak istiyor

11 Ağustos 2020 Salı - 14:22




Elektrikli otomobiller için gelecek vizyonunu açıklayan Hyundai, hibrit modeli Ioniq'in ismini elektrikli otomobil markası haline getirdiğini açıkladı. Koreli üretici, Ioniq markası ile 2025 yılına kadar dünyanın en büyük üçüncü elektrikli otomobil markası olmayı hedeflediğini de duyurdu





Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, elektrikli otomobil konusunda gelecek planını açıkladı.

Markanın geçmiş yıllarda tanıttığı hibrit modeli Ioniq'in ismini yeni bir elektrikli otomobil markası olarak tanıtan Koreli üretici, 2025 yılına kadar dünyanın en büyük üçüncü elektrikli otomobil markası olmayı hedeflediğini duyurdu.

Hyundai'nin, Ioniq markası 2025 yılına kadar elektrikli otomobil pazarından yüzde 10 pay almak istediği de verilen bilgiler arasında.

Volkswagen ve General Motors, elektrikli otomobil yarışında Hyundai'nin en büyük geleneksel rakipleri arasında yer alıyor.

Öyle ki, her iki üreticinin de elektrikli otomobil teknolojilerine milyar dolarlar harcadığı biliniyor.


2021 yılında Hyundai'nin 3 adet Ioniq modeli tanıtacağı belirtiliyor. 2024 yılında ise, markanın büyük boy bir elektrikli SUV'u piyasaya süreceği edinilen bilgiler arasında.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap