SON DAKİKA



Haber > Dünya > Komşuda kritik oylama

Komşuda kritik oylama

15 Temmuz 2015 Çarşamba - 10:14




Yunanistan Parlamentosu bugün kreditörlerle varılan anlaşma gereği reform paketinin şart koşulan ilk 5 maddesi ile ilgili yasa tasarısını oylayacak.





Yunanistan'a ağır koşulları yerine getirmesi şartıyla sunulan destek planı artık parlamentonun onayına kaldı.Üçüncü kurtarma paketinin Yunanistan'a verilebilmesi için vergilerin artırılması, emeklilik sisteminde yeni kesintilere gidilmesi ve kamu harcamalarının kısılmasını öngören yasa paketinin bugün gün sonuna kadar parlamentodan geçmesi gerekiyor.

KOALiSYON ORTAĞI DESTEK VERMİYOR

Koalisyon ortağı Savunma Bakanı Panos Kammenos, oylama öncesi açıklamasında destek çıkmayacağını duyurdu.Eğer anlaşmaya varılmazsa, Yunan bankalarının 'çökebileceği ve ülkenin Avrupa para birliği, Euro bölgesinden çıkmaya zorlanacağı' yorumları yapılıyor.

OYLAMA BUGÜN YAPILACAK

Yunanistan'ın iflastan kurtulabilmesi için gelecek üç yıl içinde 86 milyar euroya ihtiyacı olacak. Ülkeyi üçüncü kez iflastan kurtarmak ve Euro Bölgesi'nden ayrılmasını engellemek için Euro Grubu liderleri, Başbakan Aleksis Çipras'la sert bir reform ve tasarruf programı üzerinde uzlaştı.Gözler bugün Yunanistan meclisinde yapılacak oylamada. Müzakerelerin başlayabilmesi için ilk etapta kabul edilmesi gereken önlemler, katma değer vergisinden elde edilen gelirlerin artırılması, emeklilik sisteminde reformun başlatılması, ulusal istatistik kurumuna bağımsızlık kazandırılması ve tasarruf hedeflerinden uzaklaşılması halinde otomatik harcama kesintilerinin devreye girmesi.


PEKİ BU REFORMLAR NE?

Bu önlemlerin Yunan parlamentosu tarafından kabul edilmesinin ardından uluslararası alacaklılar Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu(IMF) ve Avrupa Birliği Komisyonu, üç yıllık yardım programının ayrıntılarını müzakere etmeye başlayacak.

 

TSİPRAS NEYE İMZA ATTI?

2022 yılına kadar emeklilik yaşı 2 ilâ 12 yıl artacak.Emekli maaşlarına devlet katkısı kaldırılacak.2022’ye kadar erken emeklilik iptal edilecek.


40 yıl çalışanlar 62 yaşında, geri kalanı ise 67 yaşında emekli olacak.Firma ve işletmelerden alınan kurumlar vergisi yüzde 26’dan 28’e yükseltilecek.KDV yüzde 6, yüzde 13 ve yüzde 23 olmak üzere 3 kademe olacak.-Yüzde 6: İlaç, kitap ve tiyatro, yüzde 13: Temel gıda maddeleri, enerji, su ve konaklama, yüzde 23: Diğer ürün ve hizmetler, geri kalan gıda ürünleri ile lokanta, restoran.Çiftçilere dizel yakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi iadesi kademeli olarak sona erecek. Vergi kaçırmanın önüne geçmek için yeni tedbirler alınacak. Lüks araç ve yatlara vergi oranı yüzde 10’dan 13’e çıkacak-2015 yılında 100 milyon Euro, 2016’da ise 200 milyon Euro savunma harcaması düşecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap