SON DAKİKA



Haber > Dünya > Koltuk krizi sonrası ilk açıklama: Bir daha asla izin vermeyeceğim

Koltuk krizi sonrası ilk açıklama: Bir daha asla izin vermeyeceğim

13 Nisan 2021 Salı - 12:38




AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yaşanan protokol krizi hakkına ilk kez konuştu.





Avrupa Birliği liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyareti sırasında gerçekleşen 'koltuk krizi' dünya basınında büyük tartışmaya yol açması sonrasında Ursula Von der Leyen'den ilk açıklama geldi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen,  Ankara’da yaşanan protokol krizinden sonra "Bir daha asla böyle bir duruma izin vermeyeceğini" açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçen hafta Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yaşanan protokol krizinden sonra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile ilk kez Brüksel'de bir araya geldi.

Görüşmede, Leyen'in Michel'e "Bir daha asla böyle bir duruma izin vermeyeceğim" dediği öğrenildi. 

Michel ise, Von der Leyen'e 'Olaydan ötürü duyduğu derin üzüntüyü' ifade etti ve pazartesi günü yapılacak görüşmelerde 'böyle bir olayın tekrarlanmaması konusundaki' görüşlerini aktaracağını söyledi.  Michel, ayakta kalan Von der Leyen'i 'desteklemediği için' eleştirilmişti.


Ankara'da geçen hafta yapılan görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak toplantı Michel ve Erdoğan'ın iki koltuğa oturması üzerine, Ursula von der Leyen ayakta kalmıştı ve sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler tartışma yaratmıştı.

Koltuk krizi sonrası İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Erdoğan'a 'diktatör' demesi üzerine Dışişlerine çağrılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap