SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kirpi balığı, çiftin sonu oldu: Kadın öldü, kocası yoğun bakımda

Kirpi balığı, çiftin sonu oldu: Kadın öldü, kocası yoğun bakımda

02 Nisan 2023 Pazar - 15:44




Malezya'da geçen hafta kirpi balığı yiyen 83 yaşındaki kadın hayatını kaybetti, 84 yaşındaki kocası ise kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor.





Malezya’da yaşanan trajik olay, şoke etti. Malezyalı bir çift, yedikleri balık yüzünden hastanelik oldu. 83 yaşındaki kadın hayatını kaybederken, 84 yaşındaki kocası ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Çiftin kızı Ng Ai Lee, babasının 25 Mart’ta yerel bir balık dükkanından son derece güçlü zehirler içerdiği bilinen kirpi balığı satın aldığını söyledi. Lee, “Ailem uzun yıllardır aynı balıkçıdan balık alıyor. Yemek için bu kadar ölümcül bir şeyi bilerek satın almaz ve hayatlarını tehlikeye atmazdı” dedi.
Güney Malezya’daki Johor’un sağlık ve birlik komitesi başkanı, çiftin öğle yemeği için balığı temizleyip pişirdikten kısa bir süre sonra Lim Siew Guan’ın titremeye ve nefes almada güçlük çekmeye başladığını söyledi. Başkan, Guan’ın kocasının da yaklaşık bir saat sonra benzer semptomlar göstermeye başladığın aktardı.

HEMEN ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Çiftin oğlu, ikiliyi hastaneye götürse de Guan, aynı günün akşamında hayatını kaybetti. Guan’ın ölüm nedeninin, muhtemelen ciguatera toksini veya tetrodotoksin alımına bağlı olarak kardiyak aritmi ile solunum yetmezliğine neden olan gıda zehirlenmesi olduğu düşünülüyor.

Kuala Lumpur’da yaşayan Lee, yıkıldığını söylüyor: “O sırada hissettiğim acı ve duygular tarif edilemezdi çünkü çok beklenmedikti.”
Lee, babasının da yoğun bakımda olduğunu belirtiyor: “En kötüsüne hazırım çünkü doktor bize, bu çileyi atlatabilse bile, yaşlılığı nedeniyle artık eskisi gibi olmayabileceğini söyledi.”


Gıda ve İlaç Dairesi’ne göre kirpi balığı, pişirme veya dondurma yoluyla yok edilemeyen güçlü ve ölümcül toksinler olan tetrodotoksin ve saksitoksin içerebilir. FDA, merkezi sinir sistemi toksinlerinin siyanürden daha ölümcül olduğunu; karıncalanma ve baş dönmesi gibi semptomların balığın yenilmesinden 20 dakika ila iki saat sonra başladığını söylüyor.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap