SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kim'in kardeşinden Güney Kore'ye tehdit: Nükleer silah kullanabiliriz

Kim'in kardeşinden Güney Kore'ye tehdit: Nükleer silah kullanabiliriz

05 Nisan 2022 Salı - 10:32




Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore ile savaşa gireceklerse "nükleer silah" kullanabileceklerini söyledi.





Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook, geçen hafta ordunun Kuzey Kore'yi hızla vuracak bir dizi gelişmiş füzeye sahip olduğunu söylemişti.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kız kardeşi olan ülkenin üst düzey isimlerinden Kim Yo-jong, Güney Kore'nin saldırı açıklamalarını “çok büyük hata” diye niteledi.

Güney'in "askeri çatışmayı tercih etmesi" olasılığına karşı Kim, "Bu durumda nükleer saldırı güçlerimiz kaçınılmaz olarak görevlerini yerine getirecektir" şeklinde konuştu.

Bunun "sadece bir tehdit olmadığını" vurgulayan Kim, muhtemel bir savaşın önlenmesinin "öncelikleri" arasında yer aldığını ancak "savaş halinde korkunç saldırılar başlayacağını ve Güney Kore ordusunun 'neredeyse tam imha' kaderiyle yüzleşeceğini" ileri sürdü.

SON FÜZE DENEMESİ


Kuzey Kore, 24 Mart’ta bir füze denemesi gerçekleştirmiş ve bunun "yeni tip" kıtalar arası balistik füze (ICBM) olduğunu açıklamıştı.

Bu füzenin "ilk kez fırlatıldığı", denemenin Kuzey Kore lideri Kim Jong-un nezaretinde gerçekleştiği belirtilmişti.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin füzesinin 6 bin 200 kilometrenin üzerindeki irtifada yaklaşık 1080 kilometre uçtuğunu bildirmişti.

Japonya füzenin, Hokkaida'daki Oşima bölgesinin 150 kilometre batısına ve ulusal münhasır ekonomik bölge içerisine düştüğünü doğrulamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap