SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kim olduğu ortaya çıktı! Tam 131 yıllık sır

Kim olduğu ortaya çıktı! Tam 131 yıllık sır

19 Mart 2019 Salı - 11:19




Tarihin ilk seri katillerinden olan 19’uncu yüzyıl canisi Karındeşen Jack’in gizemi DNA teknolojisi ile çözüldü.





İngiltere’nin başkenti Londra’da Whitechapel mahallesi, 1888’de 2 buçuk ay içerisinde işlenen kadın cinayetleri ile sarsılırken öldürülen 5 kadının da karınları yarılıyor, organları sökülüyordu.

Kurban seçilen kadınların hepsinin fuhuş sicili vardı. Cinayetler aradan geçen 131 yılda aydınlatılamamıştı. Cesetlerin kusursuz kesilmesi, bu cinayetleri bir cerrahın işlediği iddialarını güçlendiriyordu.

POLONYA ASILLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Katil, polise gönderdiği mektupların sonuna koyduğu imzadan dolayı ‘Karındeşen Jack’ olarak tarihe geçti. Cinayetlerle ilişkilendirilen tek delil bir kadın şalıydı. Liverpool John Moores Üniversitesi, şal üzerinde ileri teknikler kullanarak yaptıkları incelemeleri tamamladı. Şaldaki kan ve DNA örneklerinin Polonya asıllı berber Aaron Kosminski ve kurban Stride ile eşleştiğini açıkladı.

SOYLULAR DA LİSTESİNDEYDİ


Berber Aaron Kosminski, 1888’de polisin şüpheliler listesine girmişti. Ancak hiç iz bırakmadığı için delil yetersizliğinden hakkında işlem yapılmamıştı. Karındeşen Jack’in 18 kadın cinayeti daha işlediği düşünülüyor. Mahalleden bir kadından gayrı meşru çocuğu olduğu için arkasında iz bırakmak istemediği iddia edilen Kraliçe Victoria’nın torunu Prens Albert Victor dahil birkaç soylu da şüpheliler arasındaydı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap