SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kim Jong-un'a ne oldu? Bir yılda eridi bitti!

Kim Jong-un'a ne oldu? Bir yılda eridi bitti!

09 Haziran 2021 Çarşamba - 16:57




Kuzey Kore lideri Kim Jong-un iddialara göre bir yılda çok hızlı bir şekilde kilo verdi. Tabiri caizse eriyip biten Kim Jong-Un'un sağlığı hakkında spekülasyonlar ortaya atıldı.





Füze denemeleriyle dünyanın gündeminden düşmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un bu kez kilo vermesiyle gündeme geldi. Bir ay sonra ilk kez kamuoyu önüne çıkan Kuzey Kore liderinin hızlı kilo vermesi sağlığı hakkında spekülasyonlara nen doldu.

İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, Kim'in, yayımlanan son fotoğraflarında kilo verdiğini belirtilerek, sağlık durumunun iyi olmadığını öne sürdü.

"Kilo ve yaşam tarzıyla ilgili olası sağlık sorunlarının altını çizerek gözle görülür şekilde daha ince görünüyor" yorumunu yapan gazete, "on yıl önce ülkenin lideri olduğu günden bu yana kilosu ile bilinen Kim, Cumartesi günü devlet medyası tarafından yayınlanan görüntülerde gözle görülür şekilde daha ince görünüyordu." ifadesini kullandı.

SAATİ ARTIK BOL GELİYOR


Geçen hafta sonlarında bir iktidar partisinin toplantısında konuşan Kim'in fotoğraflarını analiz eden Guardian, Kim'in "önemli miktarda kilo" kaybettiğini söyledi. 

37 yaşında olduğu bilinen Kim'in saatinin kayışını sıktığını gösteren büyütülmüş görüntüler yayınladı. Fotoğraflar, sol bileğinin bu yıl Kasım 2020 ve Mart aylarında çekilen benzer görüntülerden çok daha ince olduğunu gösteriyor.

BABASI KALP KRİZİDEN ÖLDÜ

Babası Kim Jong-il'in Aralık 2011'de şüpheli bir kalp krizinden öldüğü ağır bir sigara tiryakisi olan Kim, gözlemcilerin kilosuna ve yaşam tarzına atfettiği sağlık koşullarıyla mücadele ediyor. Bir ay boyunca kameralar karşısına çıkmayan Kim'in kalp ameliyatı geçirdikten sonra ciddi şekilde hastalandığına dair söylentiler yayıldı. Bazı iddialar ise Kim'in öldüğü yönündeydi.

Kim'in değişen görünümünün bir hastalığın sonucu mu yoksa bilinçli bir kilo verme kararı mı olduğu net değil.


Kuzey Kore lideri Kim, DSÖ ile veri paylaşımı yapmasa da koronavirüs pandemisi, bir dizi doğal afet ve rejimin nükleer ve balistik füze programlarına yanıt olarak uygulanan uluslararası yaptırımlar sırasında Çin ile ticarette yaşanan dramatik düşüşün tetiklediği gıda kıtlığı ve ekonomik krizle mücadele ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap