SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kim durmuyor... İki balistik füze daha fırlattı!

Kim durmuyor... İki balistik füze daha fırlattı!

27 Ocak 2022 Perşembe - 13:31




Yıl başından beri 7'ci deneme. Uluslararası tepkilere rağmen art arda füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore, iki balistik füze denemesi daha yaptı.





Kim Jong-un yönetimindeki Kuzey Kore, komşularına korku salmaya devam ediyor. 

Güney Kore Savunma Balanlığı, füzelerin yerel saatte 08.00 civarında Kuzey Kore’nin Hamhung bölgesinden Japon Denizi'ne fırlatıldığı açıkladı.

20 kilometre irtifada 190 kilometre uzağa fırlatılan kısa menzilli füzelerin balistik olma ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi deneme sonrası acil toplantı düzenlerken, denemeyi kınayan Japonya Başbakanı Kişida Fumio da Kuzey Kore’nin askeri faaliyetlerini izlediklerini ifade etti.

ABD ve Kuzey Kore arasında nükleer silahsızlanma görüşmelerinin 2019'da sona ermesinin ardından Kuzey Kore'nin füze denemelerini sıklaştırması dikkat çekiyor.


Ülkenin yıl başından bu yana art arda gerçekleştirdiği denemeler büyük tepkiye yol açtı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, bu ay başında ülkenin savunma kapasitesini artırma sözü vermişti. Ülke salı günü de iki kruz füzesi fırlatmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap