SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kiev’e yoğun hava saldırısı

Kiev’e yoğun hava saldırısı

17 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:27




Bahmut’taki mücadele sürerken, Ruslar Ukrayna’nın başkenti Kiev’i yine hedef aldı. Son saldırı, bu ay Kiev’e gerçekleştirilen 8. hava saldırısı oldu.





Rusya ve Ukrayna orduları arasında cephe hattındaki mücadele devam ederken, Rusya’nın Ukrayna kentlerine yönelik saldırıları da sürüyor. Rusya ordusu, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e önceki gece saatlerinde yoğun bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Kiev ve çevresinden siren sesleri yükseldi. Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusu tarafından toplam 18 füze ateşlendiği, tamamının düşürüldüğü duyuruldu. Rus yönetimi ise, saldırılarda hedeflerin vurulduğunu iddia etti.

Füzelerden 6’sının hipersonik Kinzhal füzesi, 9’unun Kalibr seyir füzesi, 3’ünün karadan fırlatılan füze olduğu belirtildi. Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yurii Ihnat, Kinzhal füzelerinin MiG-31K uçaklarından, Kalibr seyir füzelerinin Karadeniz’deki gemilerden fırlatıldığını aktardı. Ihnat, karadan fırlatılan 3 seyir füzesi dahil toplam 18 füzeyle başkent Kiev’in hedef alındığını vurguladı. Ayrıca Kiev’deki birçok mahalleye füzelerin enkazı düşerken, Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko 3 kişinin yaralandığını belirtti. Rusya’nın başkente düzenlediği son saldırı, bu ay Kiev’e gerçekleştirilen 8. hava saldırısı oldu.

Volodimir Zelenskiy ülkesine döndü

Avrupa’da 4 ülkeye yaptığı ziyareti tamamlayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise ülkesine döndü ve ulusa sesleniş konuşması yaptı. İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere’yi ziyaret ettiği 3 günlük turunu tamamlayan Zelenskiy, bu ziyaretlerinin detaylarını paylaştı. Ülkeye daha fazla silah, Ukrayna halkı için daha fazla koruma ve daha fazla siyasi destekle döndüğünü söyleyen Zelenskiy, yaptığı tüm görüşmelerde Ukrayna Barış Formülünün ele alındığını belirtti. Zelenskiy, “Artık ortaklarımız arasında Ukrayna formülünü takip etme konusunda daha fazla isteklilik var. AB’ye katılımımız için daha fazla destek var, Ukrayna’nın NATO’ya katılımının gerçekleşeceği ve bunun kaçınılmaz olduğu konusunda daha fazla anlayış var” dedi. Öte yandan ABD merkezli Politico, Ukrayna’nın müttefiklerden 50 kadar F-16 savaş uçağı istediğini yazdı. Haberde, “Ukrayna, gökyüzünü korumak için üç veya dört filo oluşturmak üzere toplam 40 ila 50 F-16 istiyor” denildi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap