SON DAKİKA



Haber > Dünya > Keşmir'deki kayak merkezi karsız kaldı

Keşmir'deki kayak merkezi karsız kaldı

17 Ocak 2024 Çarşamba - 14:54




Dünyaca ünlü bir tatil beldesini iklim krizi vurdu. Hindistan'ın Keşmir bölgesindeki kayak merkezi karsız kaldı.





Hindistan tarafından yönetilen Keşmir'in Baramulla bölgesindeki popüler bir turizm merkezi olan Gulmarg'da kayak merkezi karsız kaldı.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, kayak eğitmeni olan Ahmad normalde, milyonlarca Hintlinin pitoresk vadiyi ziyaret etmesi, beyaz yamaçlarında kayak yapması ve karla kaplı dağların ve vadilerin etrafını gezmesi nedeniyle Aralık ve Şubat ayları arasında neredeyse her gün rezervasyon yapıldığını belirtti.

DAĞLARI KARSIZ GÖRMEK CANIMI ACITIYOR

Ancak bu yıl yüzlerce eğitmen ve dağ rehberi kar yağışının olmayışı nedeniyle işsiz kaldı. 41 yaşındaki eğitmen, "20 yıllık kayak kariyerim boyunca ilk kez Ocak ayında işsiz kalıyorum. Bu dağları karsız görmek canımı acıtıyor" dedi.

Ahmed açıklamasında “Kayakta gelecek görmüyorum. İşimi değiştirmeyi düşünüyorum ki bu da benim için kolay değil. Durum aynı kalırsa alternatif bir geçim kaynağı aramak zorunda kalabilirim" diyor.

Ladakh bölgesi de dahil olmak üzere Hindistan tarafından yönetilen Keşmir, bu kış hem ovalarda hem de Batı Himalayalar'ın yüksek rakımlarında şiddetli bir kuraklık dönemiyle karşı karşıya.

Keşmir'de ekonomi büyük ölçüde turizme dayanıyor ve bu da bölgenin gayri safi yurt içi hasılasına (GSYH) yüzde 7 katkıda bulunuyor. Hükümet verilerine göre vadiyi 2023 Eylül ayı sonuna kadar 16,8 milyon turist ziyaret ederken, yaklaşık üç yıllık karantinanın ardından komşu Pakistan'ın da hak iddia ettiği tartışmalı bölgede turizmin yeniden canlandığı 2022'de yaklaşık 19 milyon turist geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap