SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kendini Tanrı ilan eden Arstan Alai'nin davası reddedildi

Kendini Tanrı ilan eden Arstan Alai'nin davası reddedildi

21 Şubat 2020 Cuma - 16:46




Geçen yıl kendini Tanrı ilan eden Kırgız başbakan adayı hakkındaki dava reddedildi





Kendisini Tanrı ilan eden Kırgızistan'ın eski başbakan adayı Arstanbek Abdyldaev (Arstan Alai) hakkındaki dava delil yetersizliğinden reddedildi.

Arstan Abdyldaev aleyhindeki yargılama öncesi davalar delil yetersizliği nedeniyle durduruldu. Açıklama AKIpress 21 Şubat'ta Bişkek İçişleri Bakanlığı Basın Servisi'nden yapıldı.

Ceza davası, Kırgız Cumhuriyeti Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 26. Maddesi, 1. Kısım, 2. Fıkrası (Yargılama Hariç Durumlar) esas alınarak reddedilmiştir.

Abdyldaev son bir yıldır kendisinin Tanrı olduğunu veranden kendisine özel bir güç verildiğini iddia ediyordu.

Arstan Alai olarak da bilinen Abdyldaev, 2011 ve 2017 yıllarında cumhurbaşkanlığı görevine adaylığını iki kez öne sürdü. Abdyldaev, Tengrianizmin (Türk-Moğol göçebelerinin eski dini) takipçisidir.


Bir röportajda, neredeyse Kırgız Cumhuriyeti'nin başkanı olacağını söyledi. “Evren tarafından 2020'de Kırgızistan'ın başkanı olarak atandım, bu yüzden eminim ki halklar beni aday gösterecek ve destekleyecekler!” Kırgızlara evrensel bilgi vermeliyim, çünkü halkımın acı çekmesini istemiyorum. 2020'de seçim yapılmayacak. Her şeyi yerine koyacak bir devrim olacak.

Bugün, evrensel güçler yeryüzüne indi ve kaderimi yerine getirmeliyim, bu yüzden hayatın özü olduğumu, yaşamın ekseniyim, yaşamın çekirdeğiyim, yaşamın boyasıyım, ben bir yaşam masalıyım ... " demişti.

16 Ekim’de Kırgız parlamentosu toplantısında, Diyanet İşleri Komisyonu başkanı Zaiyrbek Ergeshov Abdyldaev’in ifadesinin incelemeye tabi olacağını söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap