SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kazakistan'da Rus aşısının yaygın aşılaması başlıyor

Kazakistan'da Rus aşısının yaygın aşılaması başlıyor

01 Şubat 2021 Pazartesi - 11:22




Kazakistan, Sputnik V koronavirüs aşısının yaygın aşılama programını başlattı. Program kapsamında ilk aşılananlar aşıya olan güvenlerini göstermek adına ülkenin üst düzey sağlık yetkilileri oldu.





Kazakistan, Rusya'dan satın aldığı Sputnik V koronavirüs aşısının yaygın kullanımını başlattı. Yaygın aşılama programı kapsamında ülkenin üst düzey sağlık yetkilileri aşıya olan güvenlerini göstermek adına ilk aşılananlar oldu.

Kazakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Rus Sputnik V aşısının 22 bin dozdan oluşan birinci sevkiyatının yapıldığını, söz konusu sevkiyatta yer alan aşıların ülkenin çeşitli yerlerine dağıtılacağını söyledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Erlan Kiyasov bu sabah bir klinikte aşının birinci dozunu olması ardından sorulması üstüne ‘aşı olduğu sırada herhangi bir rahatsızlık hissi yaşamadığını’ söyledi.

 "YÜZDE 50 BAĞIŞIKLIK KAZANIRSA NORMALE DÖNEBİLİRİZ"

Kiyasov, “Nüfusun yüzde 50’yi aşkın kesiminin bağışıklık kazanmasını sağlarsak, sonunda kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasaklarının olmadığı normal yaşantımıza dönebiliriz” diye ekledi.


Kiyasov ve kendisiyle beraber aşı olan diğer bakan yardımcısı Azhar Giniyat, iki doz şeklinde uygulanması gereken Sputnik V aşının ikinci dozunu 21 gün sonra alacaklar.

QAZCOVID AŞILAMA PROGRAMINA MARTTA BAŞLANACAK

Kazakistan’ın şu an üçüncü faz denemeleri yapılmakta olan ulusal aşısı QazCovid-in ile aşılama programınınsa mart ayında başlaması bekleniyor. 

 Kazakistan Orta Asya’daki eski Sovyet ülkelerinden Sputnik V ile aşılama programına başlayan ülke oldu. Aşıyı Türkmenistan da kullanım için onaylandı fakat aşılama programı bu ülkede henüz başlamadı.

Orta Asya’nın en kalabalık nüfuslu ülkesi Özbekistan ise 35 milyon doz Sputnik V aşısı için sipariş vermişti.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap