SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kazakistan ve Kolombiya arasında vizesiz dönem başladı

Kazakistan ve Kolombiya arasında vizesiz dönem başladı

09 Aralık 2019 Pazartesi - 13:36




Kolombiya'da biraraya gelen Kazak ve Kolombiya dışişleri bakanlığı temsilcileri, iki ülke arasında kısa süreli seyahatler için vizesiz geçiş anlaşması imzaladı.





Kazakistan ve Kolombiya arasında dışişleri bakanlığı yetkilileri başkent Bogota'da biraraya geldi.

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı basın servisinden konu ile ilgili şu açıklama yapıldı.

Müzakereler sırasında, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yerzhan Aşıkbaev, ülkenin transit ve ulaştırma kabiliyetlerini göz önünde bulundurarak, enerji sektöründe, madencilik endüstrisinde ve küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında iş ilişkileri kurma konusunda iyi bir potansiyel oluşturma konusuna odaklandı. 

Buna karşılık, Kolombiya Dışişleri Bakan Yardımcısı Francisco Echeverri, siyasi diyaloğun gelişmesine övgüde bulundu ve Kolombiya’nın Kazakistan'da yürüttüğü Kazakistan diplomatlarına ve Kamu İdaresi Akademisi öğrencileri için İspanyolca kurslarına devam etmeye hazır olduğunu ifade ederek, ticari diyaloğun gelişmesine umut verdi. 

Görüşmeler sırasında, partiler ayrıca uluslararası barış ve güvenliği sağlama, yeni zorluklarla ve tehditlerle mücadele etme, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve terörle mücadelenin desteklenmesi konularında yakın çalışmalara ilgi duyduklarını ve ayrıca OECD'ye katılmanın ve uluslararası örgütler içinde karşılıklı destek konusunda mutabık kalınan pratik konularını tartıştıklarını belirtti. .


Görüşmelerin ardından, her iki devletin de dışişleri bakanlığı temsilcileri, vatandaşların kısa vadeli seyahatleri için vize şartlarından muafiyet içeren anlaşmayı imzaladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap