SON DAKİKA



Haber > Dünya > Katliamın 24'üncü gününde İsrail Gazze'yi yok etmeye devam ediyor

Katliamın 24'üncü gününde İsrail Gazze'yi yok etmeye devam ediyor

30 Ekim 2023 Pazartesi - 09:01




İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 24'üncü gününe girilirken, askeri güçler şiddeti daha da artırıp gece boyu kente bomba yağdırdı.





İsrail'in Gazze Şeridi'ni yoğun bombardımanlara tutarak yerle bir ettiği savaş 24'üncü gününe girdi. İsrail, boşaltılması için direttiği, 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'ni gece boyu bombaladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de, Hizbullah hedeflerini ve Suriye'yi vurdu. Dün Refah Sınıf Kapısı'ndan 33 yardım kamyonunun daha geçişine izin verilirken, bu, çatışmaların başlamasından bu yana bir günde geçiş yapan en fazla yardım kamyonu sayısı olarak kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Benjamin Netanyahu ile telefonda görüştüğü belirtildi. Biden ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile de İsrail ve Gazze hakkında görüştü. Save the Children'ın yaptığı açıklamada, Gazze'de son üç haftada öldürülen çocuk sayısının 2019'dan bu yana savaş bölgelerinde öldürülen yıllık çocuk sayısını aşarak 3 bin 195’e ulaştığını bildirdi.




Açıklamada, "Gazze'de kayıp olduğu bildirilen bin çocuğun daha enkaz altında olduğu varsayılırsa, ölü sayısının çok daha yüksek olması muhtemeldir" ifadeleri yer aldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap