SON DAKİKA



Haber > Dünya > Katar'dan Barış Pınarı'na destek

Katar'dan Barış Pınarı'na destek

11 Ekim 2019 Cuma - 10:25




Katar yönetimi, TSK'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü 'Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.





Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el Atiyye, Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü 'Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Katar Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, El Atiyye konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüştü. Akar, operasyonla ilgili bilgi paylaşımında bulunurken harekatın, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM Sözleşmesi'nin 51’inci maddesinde yer alan “Meşru Müdafaa Hakkı” çerçevesinde yapıldığını vurguladı. El Atiyye de Akar'a harekatı desteklediklerini söyledi.

FİLİSTİN YALANLAMIŞTI

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, ülkesinin 'Barış Pınarı Harekatı'nı kınadığına yönelik haberler üzerine bir açıklama yaparak, "Harekatı kınayan bir açıklamada bulunmadık" demişti.

Son olarak Arap Birliği, 'Barış Pınarı Harekatı'nı görüşmek üzere 12 Ekim'de dışişleri bakanları seviyesinde toplanacağını duyurmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap