SON DAKİKA



Haber > Dünya > Katar'da darbe mi oldu?

Katar'da darbe mi oldu?

04 Mayıs 2020 Pazartesi - 12:47




Bölgedeki ajanslardan servis edilen bilgilere göre, Katar’da darbe girişimi gerçekleştiği iddia edilmişti. 2 aydır darbe girişimdeki bir grubun istihbarat çalışmaları sonrası güvenlik güçleri tarafından basıldığı söylendi. Darbe girişimi iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve BAE, Suud ve Bahreyn’in eski görüntüler ile haberleri bilinçli servis ettiği ortaya çıktı.





Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn medyasında Katar’da darbe girişimi olduğu yönünde haberler hızlı bir şekilde yayıldı. Katar’lı yetkililerin söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamasının ardından üç ülke medyasının haberleri bilinçli yaptığı ortaya çıktı.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI SONRASI

Breaking İsrael News’in haberine göre, eski Katar Başbakanı ve Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, şu an Katar’ın Emiri olan Tamim bin Hamad Al Sani’yi devirmeye çalıştığı söylendi. Sani’nin Hamad’ın şirketlerine yolsuzluk konusunda soruşturma emri verdiği için kalkışmaların yaşandığı iddia edildi.

HABER BİLİNÇLİ YAYILDI

Yenişafak yazarı Sernur Yassıkaya kendisine ait sosyal medya hesabından Katar’da iddia edilen darbe girişimin gerçek olmadığını ve bu haberin bilinçli yayıldığını söyledi. Yassıkaya “Katar’da darbe girişimi olduğuna yönelik iddialar yeni bir Suud, BAE ve Bahreyn yalan haber yapımı. ekteki flood bunu net gösteriyor. Katar’a yakın kaynaklar da böyle bir darbe girişimi olmadığını belirtmekte.  Independent Arabia’nın yalan haberi yaymaktaki rolüne dikkat!” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap