SON DAKİKA



Haber > Dünya > Katar Emiri 'Artık yeter!'

Katar Emiri 'Artık yeter!'

24 Ekim 2023 Salı - 11:30




Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar şiddetlenerek sürerken Katar Emiri'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.





İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 18'inci gününde şiddetlenerek artıyor. Son 24 saatte 400'den fazla noktayı hedef alan İsrail ordusu, gece boyu devam eden saldırılarda en az 140 kişi hayatını kaybetti.

Yakıtın tükenme noktasına geldiği Gazze'de hastanelerdeki yaralılar ölüm tehdidi ile karşı karşıya. Endonezya Hastanesi'nden yapılan açıklamada, hastanede yakıtın tamamen tükendiği bildirildi.

İSRAİL'E TEPKİ: ARTIK YETER!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İsrail'in saldırılarına tepki göstererek, "Artık yeter! İsrail’in sınırsız bir şekilde (insan) öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı." dedi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap