SON DAKİKA



Haber > Dünya > Katar ambargosu kırıldı!

Katar ambargosu kırıldı!

16 Haziran 2017 Cuma - 14:26




Türkiye Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik ambargosunu THY'nin dev nakliye uçakları ile kırdı. Dost ülke Katar'a 8 günde 40 sefer yapıldı.





Körfez ülkelerinin ablukası altında bulunan ve tek sınır kapısı da Suudi Arabistan tarafından kapatılan Katar'a yardım eli Türkiye'den geldi. Türk Hava Yolları'nın dev nakliye uçakları, sütten yumurtaya, sebze ve meyveye kadar 2 bin 800 ton yardım malzemesini ülkeye ulaştırdı. Türkiye'den Katar'a 8 günde Türk Hava Yolları ve Katar Havayolları'na ait dev kargo uçakları ile 40 uçuş yapıldı.

Türk Hava Yolları Kargo uçakları 15, Katar Havayolları 25 sefer gerçekleştirdi.  Airbus 330 ve Boeing 777 tipi kargo uçakları ile Katar'ın başkenti Doha'ya yapılan seferlerde yaşlaşık 2 bin 800 ton yardım malzemesi taşındığı öğrenildi.

SÜT, YUMURTA VE TAVUK DA TAŞINDI

Habertürk haberine göre, içlerinde tavuk, yumurta, süt, yoğurt gibi ürünlerin de olduğu gıda malzemeleriyle ilgili Türk Hava Yolları ile Katar Havayolları'nın kargo uçaklarının iki ülke arasındaki trafiği dikkat çekici rakamlara ulaştı.

Günde iki havayolu şirketinin sefer toplamı 5'i bulduğu günler oldu.


6 Haziran'dan itibaren 8 günde geniş gövdeli dev kargo uçakları olan Airbus 330 ve Boeing 777 tipi uçaklarla Türkiye'den Katar'ın başkenti Doha'ya toplam 40 uçuş yapıldı.

KATAR HAVAYOLLARI 25 UÇUŞ YAPTI

Türk Hava Yolları Kargo uçaklarından azami kalkış kapasitesi 69 ton olan Airbus 330 tipi uçaklardan 15'i İstanbul'dan kalkıp İzmir Adnan Menderes Havalimanı aktarmalı Doha'ya uçtu.

Katar Havayolları'nın Airbus 330 ve Boeing 777 tipi kargo uçaklarının seferlerinin büyük bölümü ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapıldı.

SABİHA GÖKÇEN DE ÜS KURDU


Katarlı şirket adeta Sabiha Gökçen'e üs kurdu. 7 sefer Boeing 777 tipi,18 sefer ise Airbus 330 tipi kargo uçaklarla gerçekleşti. Yapılan 40 seferde yaklaşık 2 bin 800 ton yardım malzemesinin Doha'ya taşındığı öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap