SON DAKİKA



Haber > Dünya > Karadeniz'de Oçamçire 'bombası!' AFP 'son dakika' koduyla duyurdu

Karadeniz'de Oçamçire 'bombası!' AFP 'son dakika' koduyla duyurdu

05 Ekim 2023 Perşembe - 14:19




Kırım Yarımadası'nda konuşlu Karadeniz Filosu'nun savaş gemilerini bir bir imha eden Ukrayna saldırıları, Moskova'yı kimsenin beklemediği sürpriz bir adıma itti.





Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla alev topuna dönen Karadeniz özellikle yaz mevsiminden bu yana neredeyse her hafta patlamalarla sarsılıyor. Odak noktası Karadeniz'in kuzeyindeki Kırım Yarımadası ile kuzeybatısındaki Odesa olan kamikaze insansız hava aracı ve füze saldırıları, Ağustos ayının başında ilk kez Rusya topraklarına uzandı.

4 Ağustos'un ilk saatlerinde Rusya'nın Karadeniz'deki ana limanı Novorossiysk Ukraynalılar tarafından vuruldu, yüzlerce kilometre uzaklıktaki şehre kadar ulaşan insansız deniz araçları Rus savaş gemisi Olenegorsk Gornyak'ı hedef aldı. Sabah gün ağardığında Olenegorsk Gornyak gemisi limanın açığında yan yatmış haldeydi.

Ukrayna'yı birkaç günde işgal edip Kiev'e kukla bir yönetim getirme hayali duvara toslayan Moskova, 20 ayı çoktan geride kalan savaşta halihazırda savunma pozisyonunda. Ukraynalıların havalar ısınınca başlattığı karşı taarruz güney cephesinde büyük bir gedik açsa da beklenen ilerleme sağlanamadı. Ejderha dişleriyle bezeli 1000 kilometreden uzun savunma hattındaki savaşın, kış mevsiminin kendini göstermesiyle birkaç ay donacağı tahmin ediliyor.

'SON DAKİKA' KODUYLA GEÇİLDİ

Ukraynalıların 2014'te Vladimir Putin tarafından el konulan Kırım Yarımadası'nı geri alacağını ilan etmesi ve Sivastopol'da konuşlu Rusya'nın Karadeniz Filosu'nu defalarca vurması, Kremlin'de alarm zillerinin çalmasına yol açtı. Ukrayna füzelerinin ya da insansız hava-deniz araçlarının savaş gemisi ya da denizaltıları imha etmesini, Karadeniz Filosu'nun ana karargahının havaya uçurulması izledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap