SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kaçacak hiçbir yer yok! Geliyor!

Kaçacak hiçbir yer yok! Geliyor!

06 Ekim 2016 Perşembe - 16:43




Haiti'de birçok kenti yerle bir eden Matthew Kasırgası'nda şimdiye kadar en az 39 kişi can verdi, felaket bölgelerine ekipler ulaşamıyor.





Les Cayes'te yaşayan bir Haitili, Reuters haber ajansına "Gidecek bir yer yok. Sokakta kaldık, evim enkaza döndü, çocuklarım var, artık evim yok" dedi. Florida'da ise 2 milyon kişi kasırgadan kaçmak için yollara düştü.

 Karayipler'de Haiti'yi vurup ABD Florida'ya doğru ilerleyen Matthew Kasırgası, yalnızca Hispaniola kentinde 25 insanın ölümüne neden oldu.

 Haiti'nin liman kasabası Les Cayes'te ise saatteki hızı 230 kilometreyi bulan fırtına yüzünden evler yıkıldı, caddeler su altında kaldı. Reuters haber ajansı, çığlıkların yükseldiği kasabada kasırganın ağaçları, cep telefonu istasyonlarını ve reklam panolarını yerinden söktüğünü bildiriyor. Bir anne ve iki çocuğunun cesetleri, kasaba merkezinden birkaç kilometre uzaklıktaki taşmış nehirde sürüklenmiş halde bulundu.

  Son yarım yüzyılda Haiti'yi vuran en güçlü kasırga olan Matthew, bölgede yaşayan insanları çaresiz bırakmış durumda. 30 yaşındaki Selio Dorval, harabeye dönmüş çatısını tamir etmeye çalışırken Reuters haber ajansına "Herkes etkilendi, gidecek bir yer yok. Sokakta kaldık, evim enkaza döndü, çocuklarım var, artık evim yok" dedi. Dorval, son iki geceyi bir üniversiteye sığınarak geçirdiklerini de söyledi.

 Kasırganın etkilediği bölgelerde ölü sayısı 39'a çıktı. Dominik Cumhuriyeti'nde ölü sayısı en az dört. Can kaybının artmasından endişe duyuluyor.


 Haiti'de halihazırda ülkenin büyük bölümüyle iletişim kurulamıyor. Fırtınanın yerle bir ettiği birçok noktaya henüz kurtarma ekipleri ya da polis ulaşabilmiş değil. Kasırga Pazar günü yapılacak başkanlık seçimlerini de erteletti.

 Matthew, şu an Bahamalar üstünde esiyor ve bölgedeki tüm hava ve deniz trafiği durduruldu.

2 MİLYON KİŞİ KAÇIYOR

 ABD'ye doğru ilerleyen kasırga nedeniyle Florida eyaletinde yaklaşık 2 milyon kişiden evlerini terk etmeleri istendi. Florida Valisi Rick Scott, eyaletin tarihindeki en büyük tahliyeyle karşı karşıya kalabileceğini duyurdu.

 Fırtına, gece saatlerinde Florida kıyılarına ulaşacak.


 ABD'nin birçok kentinde insanlar marketlere akın etti, raflar boşaldı. Halk yiyecek ve su stoğu yapıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap