SON DAKİKA



Haber > Dünya > JP Morgan CEO'su: "Dünya en tehlikeli dönemlerinden birini yaşıyor"

JP Morgan CEO'su: "Dünya en tehlikeli dönemlerinden birini yaşıyor"

15 Ekim 2023 Pazar - 10:35




JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, dünyanın "en tehlikeli dönemlerinden birini" yaşadığını söyledi.





ABD'nin en büyük bankasının CEO'su, Gazze'deki savaşın olumsuz etkilerinin, enerji ve gıda fiyatlarından uluslararası ilişkilere ve diplomatik bağlara kadar birçok alanda hissedileceğini belirtti.

67 yaşındaki Dimon, şunları söyledi: 

Ukrayna'daki savaş, geçen hafta İsrail'deki saldırılarla birlikte, enerji ve gıda piyasaları, küresel ticaret ve jeopolitik ilişkiler üzerinde geniş kapsamlı etkiler yaratabilir. Bu, dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli dönem olabilir.
Dimon, "Her şeyin en iyi şekilde sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Fakat firmamızı da farklı sonuçlara karşı hazırlıyoruz" diyerek, JP Morgan'ın müşterilere hizmetleri en iyi şekilde sürdürmeyi hedeflediğini belirtti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın cumartesi sabahı roket atışlarıyla başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna İsrail, Demir Kılıçlar operasyonuyla yanıt verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 724'ü çocuk, 458'i kadın 2 bin 215 kişinin öldüğünü, 8 bin 714 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail ise Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 yurttaşının öldüğünü, 3 bin 436 kişinin de yaralandığını duyurdu.  


Savaşın ardından petrolün küresel gösterge fiyatı yüzde 88 dolara kadar ulaşmıştı.

Emtia piyasalarının dev şirketlerinden Mercuria'nın CEO'su Magid Shenouda ise 11 Ekim'de Birleşik Arap Emirlikleri'nde katıldığı toplantıda, Ortadoğu'da gerilimin daha da tırmanması durumunda petrolün varil fiyatının 100 dolara kadar ulaşabileceğini söylemişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap