SON DAKİKA



Haber > Dünya > John Kerry Rusya'ya seslendi

John Kerry Rusya'ya seslendi

19 Eylül 2016 Pazartesi - 13:39




Suriye'de ateşkese uyulmamasını eleştiren John Kerry, "Rusya Esed'in uçaklarının uçmasını engellesin" dedi.





ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de ateşkesin etkin şekilde uygulanamaması ve insani yardımların yerlerine ulaştırılamaması konusunda Esed rejimini sorumlu tuttu ve rejime ateşkes konusunda "yeterli baskıyı yapmadığı" gerekçesiyle de Rusya'yı eleştirdi.

Kerry, CNN kanalında katıldığı bir programda, Suriye'deki ateşkes ve Rusya'nın bu konudaki tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

RUSYA'YA SESLENDİ: KANITLAYIN

Rusya'nın ateşkesle ilgili özellikle insani yardımların yerlerine ulaştırılmasını engelleyen Esed rejimine baskı yapmadığını belirten Kerry, Moskova'ya seslenerek, "Sahneye oynamayı ve gösteriş yapmayı bırakıp insani yardımların yerine ulaştırılmasını sağlayın. Eğer Rusya ateşkes konusunda ciddiyse Esed'in uçaklarının uçmasını engellesin ve ateşkese saygı gösterdiğini kanıtlasın." dedi.

İnsani yardımları Esed rejiminin bir kez daha engellediğinin altını çizen Kerry, Rusya'nın desteklediği Esed rejiminin ülkede "ileri bir adım atılmasını önleyen en büyük unsur" olduğunu kaydetti.


Mevcut ateşkes anlaşmasının güven üzerinde değil tarafların söz verdikleri başlıklarda somut adımlar atmaları üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Kerry, somut anlamda insani yardımların yerlerine ulaştırılamamasının çok önemli bir sorun oluşturduğunu söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap