SON DAKİKA



Haber > Dünya > Japonya'nın raporunda Tayvan vurgusu: 'Kriz algısıyla izlenmeli'

Japonya'nın raporunda Tayvan vurgusu: 'Kriz algısıyla izlenmeli'

14 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:19




Japonya Savunma Bakanlığı, Tayvan'daki tehditler olarak değerlendirdiği Çin'in faaliyetlerinin "kriz algısıyla" izlenmesi gerektiğini vurguladı.





Japonya, Çin'in bölgesel tehditkar askeri faaliyetleri sebebiyle, Tayvan'ın çevresindeki tehditlerin "kriz algısıyla" izlenmesi gerektiğini açıkladı.

Başbakan Suga Yoşihide'nin onayladığı Savunma Bakanlığının 2021 yılı raporunda, Japonya ve çevre bölgelerdeki askeri faaliyetlere dikkat çekildi.

Raporda, "Tayvan'daki durumun dengede tutulması Japonya'nın ulusal güvenliği için önemli. Kriz algısıyla ve şimdiye kadar olduğundan daha fazla dikkat edilmeli." ifadeleri kullanıldı.

Pasifik bölgesindeki gidişata da değinilen raporda, "Çin hızlıca askeri yığınak yapıyor. ABD ve Çin arasındaki askeri güç dengesindeki değişiklikler Pasifik bölgesinin barışını etkileyebilir." denildi.

Rapor ayrıca Çin'in, Doğu Çin Denizindeki tartışmalı Senkaku Adaları etrafında statükoyu tek taraflı değiştirme çabaları "uluslararası hukukun ihlali" şeklinde nitelendi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap