SON DAKİKA



Haber > Dünya > Japonya'dan Rusya'ya işgal uyarısı: ABD ile beraber karşılık vereceğiz

Japonya'dan Rusya'ya işgal uyarısı: ABD ile beraber karşılık vereceğiz

15 Şubat 2022 Salı - 12:42




Japonya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, uluslararası kamuoyuyla koordinasyon halinde uygun şekilde karşılık verileceğini bildirdi.





Uzak doğu ülkesi Japonya, Rusya- Ukrayna krizinde safını belli etti.

ABD'nin güdümünden çıkmayan Tokyo, büyük ağabey ne derse o olur mesajı verdi.

Rusya- Ukrayna krizi konusunda açıklama yapan Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi, "Uluslararası kamuoyuyla koordinasyon halinde güncel duruma uygun şekilde karşılık vereceğiz, yaptırım da dahil" dedi.

"Yaptırım da dahil." diyen ancak detay vermeyi reddeden Hayaşi Yoşimasa, "diplomatik müzakereler yoluyla çözüm" arayışını sürdürmenin önemine dikkati çekti.

İRTİBAT OFİSİ KURULDU


Japon basını, Japonya hükümetinin, Ukrayna'da bulunan yaklaşık 130 Japon vatandaşının korunmasına yönelik ülkenin batısındaki Lviv kentinde irtibat ofisi kurduğunu aktardı.

Ofise yönelik Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, "Güncel durumu göz önünde bulundurarak halkın güvenliğinin sağlanması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, olası işgal durumunda Rusya'dan enerji sevkiyatının kesilebileceğine yönelik, "durumu derin endişeyle izlediklerini" bildirdi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı 11 Şubat'ta, Japon vatandaşlarına, Ukrayna'dan derhal ayrılmaları ve "amacına bakılmaksızın" bu ülkeye seyahatten kaçınmalarını tavsiye etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap