SON DAKİKA



Haber > Dünya > Japonya'daki depremde ölü sayısı yükseliyor!

Japonya'daki depremde ölü sayısı yükseliyor!

08 Eylül 2018 Cumartesi - 14:38




Dağları deviren heyelanlara yol açan felakette halen dokuz kişi kayıp. Ekipler, Atsuma kasabasında toprak altındaki insanlara ulaşmak için çaba göster





Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido Adası'nda önceki gün  meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 30'a yükseldi. 
 
Hokkaido yerel yönetiminden yapılan açıklamada ormanlık alanda çok  sayıda toprak kaymasına neden olan depremde 30 kişinin öldüğü, 9 kişinin ise hala  kayıp olduğu bildirildi.
 
Açıklamada toprak altında kaldığı sanılan kayıp kişileri kurtarma  çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
 
Can kayıplarının 3'ü hariç tamamının toprak kaymalarının ormanlık  tepelerin eteğindeki yerleşimlere zarar verdiği Atsuma kasabası çevresinde  meydana geldi.
 
5,4 milyon nüfusun yaşadığı Ada'daki hanelerin yaklaşık yarısına  yeniden elektrik verilmeye başlandı. Kapatılan uluslararası havaalanı yeniden  hizmete açıldı.
 
Motor üretiminin büyük bölümünü buradaki fabrikalarında yapan otomotiv  devi Toyotaafet durumu deneniyle üretime geçici olarak ara verdiğini duyurdu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap