SON DAKİKA



Haber > Dünya > Japonya, Olimpiyatlara delegasyon göndermeyecek

Japonya, Olimpiyatlara delegasyon göndermeyecek

16 Ocak 2022 Pazar - 20:01




Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'na, Japon hükümetini temsilen kabine delegasyonu ve üyesi gönderilmeyeceği bildirildi.





ABD, Kanada, Avusturalya ve İngiltere'nin Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulama kararı sonrası Japonya hükümeti de yaklaşımını açıkladı.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, düzenlediği basın toplantısında, "Hükümet üyesi ve delegasyonu gönderme planımız yok" dedi.

'Nasıl katıldığımızı özel şekilde tanımlamıyoruz'

Matsuno, bunun yerine Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko ve Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı Yamaşita Yasuhiro'nun katılacağını aktardı.

"Diplomatik boykot mu uyguladıklarına" yönelik soruya Matsuno, "Nasıl katıldığımızı tanımlamak üzere özel bir terim, ifade kullanmıyoruz" yanıtını verdi.

Matsuno, "Japonya, Çin'in hukukun üstünlüğü, temel insan haklarına saygı ve özgürlük gibi evrensel değerleri garanti altına almasını önemli görüyor" değerlendirmesinde bulundu.


Açıklamalarına devam eden Matsuno, "Japonya'nın, Pekin Oyunları'nın olimpiyat ruhunda, barış festivali olarak düzenlenmesini ümit ettiğini" kaydetti.

Diplomatik boykot kararı alan ülkeler

Pekin Kış Olimpiyatları, 4-20 Şubat 2022'de Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek.

ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamaları ve insan hakları ihlalleri nedeniyle Pekin'deki 2022 Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulayacağını açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap