SON DAKİKA



Haber > Dünya > Japonya’dan Dünya Sağlık Örgütüne soruşturma çağrısı

Japonya’dan Dünya Sağlık Örgütüne soruşturma çağrısı

16 Mayıs 2020 Cumartesi - 11:50




Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) korona virüs salgını karşısındaki ilk tepkisi hakkında soruşturma yapılması için çağrıda bulunacağını açıkladı.





Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) korona virüs salgını karşısındaki ilk tepkisi hakkında soruşturma yapılması için çağrıda bulunacağını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) korona virüs pandemisi sürecini yönetmedeki başarısı dünya genelinde tartışma konusu olurken, konuyla ilgili bir açıklama da Japonya Başbakanı Shinzo Abe'den geldi. Dün katıldığı bir internet programında konuşan Abe, Japonya'nın DSÖ'nün korona virüs pandemisi karşısındaki ilk tepkisi hakkında soruşturma yapılması için çağrıda bulunacağını söyledi. "Japonya Avrupa Birliği (AB) ile birlikte adil, bağımsız ve kapsamlı bir inceleme yapılmasını önerecek" diyen Abe, teklifin DSÖ Genel Kurulunda yapılacağını belirtti.

Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi de ülkesinin söz konusu soruşturma çağrısı için uluslararası camiaya katılacağını, soruşturmanın bağımsız bir organ tarafından yürütülmesi gerektiğini söyledi. "Uluslararası toplumda virüsün tam olarak nereden geldiği ve ilk tepki hakkında çok fazla tartışma var" diyen Motegi, "Kapsamlı bir soruşturmanım bağımsız bir organ tarafından yapılması çok önemli" ifadelerini kullandı.

DSÖ eleştirilerin odağında

DSÖ, Çin'in salgını başlangıç döneminde önleyebilecek kritik bilgileri dünya kamuoyundan sakladığına yönelik iddialarla birlikte "ihmal" eleştirilerinin hedefi olmuş, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise suçlamaları reddederek dünya genelinde 300 bini aşkın ölüme yol açan virüsü siyasallaştırmama çağrısında bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap