SON DAKİKA



Haber > Dünya > Japonya’da şaşırtan uygulama: Ofislere uyku odası

Japonya’da şaşırtan uygulama: Ofislere uyku odası

21 Temmuz 2022 Perşembe - 13:35




Japonya'da çalışanlar yakında dikey uyku bölmeleri ile ayakta uyuyabilecekler. "Uyku kutuları", kullanıcıların başlarını, sırtlarını ve dizlerini destekleyerek de düşmelerini önlüyor.





Japonya, katı çalışma hayatına getirdiği yeni bir uygulamayla dikkat çekiyor. Artık ofislerde, çalışanların uyuyup dinlenebileceği uyku kutularına yer verilecek.

İnovasyonun arkasındaki mobilya şirketi Itoki’den Saeko Kawashima, Bloomberg’e şunları söyledi: “Japonya’da kendilerini bir süre uyumak için banyoya kilitleyen çalışanlar var.

Bunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Rahat bir yerde uyumak çok daha iyi.”

Japon çalışanlar, çalışma kültürünü değiştirmeye yönelik resmi uğraşlar verseler de uzun çalışma saatleri ve kısıtlı izin günleriyle sık sık gündeme geliyorlar.

ÇOK ÇALIŞMAKTAN ÖLÜYORLAR


Hükümet, birçok şirket ve kuruluşta uzun çalışma saatlerinin ve “karoshi” olarak bilinen aşırı çalışmadan kaynaklanan ölümlerin ele alınmasına yardımcı olmak için 2018’de Çalışma Reform Yasası’nı yürürlüğe koydu.

Yeni düzenlemeler, fazla mesaide ayda 45 saate kadar izin veriyor, ancak yoğun dönemlerde 100 saate çıkabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap