SON DAKİKA



Haber > Dünya > Japonya’da domuz vebası alarmı

Japonya’da domuz vebası alarmı

26 Aralık 2021 Pazar - 10:35




7 bin 900 domuz itlaf edilecek





Japonya’nın Miyagi eyaletindeki bir domuz çiftliğinde, domuz vebası salgınının doğrulanmasının ardından 7 bin 900 domuzun itlaf edileceği açıklandı.

Covid-19 salgını dünya genelinde etkisini sürdürürken, Japonya'da bu kez de domuz vebası salgını patlak verdi. Japonya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki Miyagi eyaletinde bulunan Marumori kasabasındaki bir domuz çiftliğinde domuz vebası salgınının doğrulandığı bildirildi. Damızlık olanlar da dahil 7 bin domuza ev sahipliği yapan tesiste, 60 domuz yavrusunda olağan dışı belirtiler gözlenmesi üzerine fark edilen salgın nedeniyle, daha önce Marumori çiftliğinden başka bölgelere nakledilenler de dahil olmak üzere yaklaşık 7 bin 900 domuzun itlaf edileceği açıklandı.
Son toplu vakalar, 26 yıllık aranın ardından domuz vebası salgınının ilk kez 2018'de doğrulandığı ülkedeki 76. salgın olarak kayıtlara geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap