SON DAKİKA



Haber > Dünya > İtiraflar peş peşe geliyor!

İtiraflar peş peşe geliyor!

18 Mayıs 2016 Çarşamba - 13:12




Japon otomotiv devlerinde skandalların ardı arkası kesilmiyor.





Japon otomotiv devlerinde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Mitsubishi`nin 25 yıl boyunca yakıt konusunda kandırdıklarını itiraf etmesinin ardından Suzuki de emisyon test methodlarının Japonya`daki düzenlemelere uygun olmadığını itiraf etti.

UZMANPARA/AJANSLAR

Japon otomotiv devlerinde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Mitsubishi'nin yakıt konusunda 25 yıldır kandırdığını açıklamasının ardından şimdi de Japonya'nın 4. büyük araç üreticisi Suzuki Motor, hali hazırda Japonya'da satmakta olduğu 16 modeli için yapılan emisyon testlerinde Japonya'daki düzenlemelerin izin verdiklerinden faklı methodlar kullandığını açıkladı.

HİSSELERİ ÇAKILDI

Açıklamaya göre 2010 yılından bu yana yapılan bu uygulamadan 2,1 milyon araç etkilendi. Suzuki Motor Başkanı Osamu Suzuki tarafından basına yapılan bu açıklamanın ardından, hisseler yüzde 11 düştü.


MITSUBISHI BAŞKANI İSTİFA EDİYOR!

Öte yandan Mitsubishi Motors Başkanı Tetsura Aikawa, emisyon, yakıt verimliliği test skandalı sonrasında görevinden kendi isteği ile ayrılma kararı aldı.

Nisan ayı sonunda da Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, yakıt skandalına yönelik yeni açıklamalar yapmıştı. Şirketin yöneticileri yakıt konusunda yetkilileri 1991 yılından bu yana ‘kandırdıklarını’ itiraf etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap