SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsveç’te bir ilk: Türk kökenli parti lideri

İsveç’te bir ilk: Türk kökenli parti lideri

03 Şubat 2023 Cuma - 10:23




İsveç tarihinde ilk kez, Türk kökenli bir siyasetçi olan Muharrem Demirok, Merkez Parti’nin yeni genel başkanı oldu. Merkez Parti başkanlığını 11 yıldır sürdüren Annie Lööf’ün, kısa süre önce görevini bırakacağını açıklaması üzerine, parti genel kurulu Muharrem Demirok’u tek aday olarak göstermişti.





Helsinborg kentinde dün yapılan Merkez Parti Olağan Kongresi’nde, bayrağı Muharrem Demirok’a devreden eski başkan Lööf, “Desteğim ve güvenim tam” dedikten sonra sahneden halefinin sırtına vurarak indi.

Demirok da, yaptığı ilk konuşmasında, “Böyle bir günde kelimeleri bulmak zor. Tüm kalbimle teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. İsveç Merkez Parti’nin yeni başkanı Demirok, 1970’lerde Konya Kulu’dan İsveç’e gelen bir ailenin çocuğu olarak 1976’da Huddinge’de doğdu. Hem İsveç hem de Türk vatandaşlığına sahip olan ve son 14 yıldır Linköping Kent Belediye Meclis üyesi olan Demirok, 2022 genel seçiminde ilk kez milletvekili seçilmişti. Bununla birlikte çifte vatandaşlığı eleştiri konusu olan Demirok, Türk vatandaşlığını sonlandıracağını açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap