SON DAKİKA



Haber > Dünya > İşte korona sonrası normale dönen ilk ülke

İşte korona sonrası normale dönen ilk ülke

08 Haziran 2020 Pazartesi - 10:10




Bütün dünyayı aylardır etkisi altına alan ve 7 milyonun üzerinde hasta ve 402 bin 582 kişinin hayatını kaybettiği korona virüs salgını sonrası flaş bir karar çıktı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, düzenlediği basın toplantısında yarından itibaren virüse karşı alınan tüm yasakların kaldırılacağını açıkladı.





Aylardır bütün dünyada panik yaratan korona virüsüne zamanında müdahale ederek yayılmasını engellemeyi başaran Yeni Zelanda’dan kritik bir açıklama geldi. Açıklamayı Başbakan Jacinda Ardern düzenlenen bir basın toplantısında yaptı.

Korona virüsü önlemleri sayesinde ülkedeki salgının sona erdiğini duyuran Ardern ülkedeki bütün yasakların kaldırılacağını açıkladı. Ardern, “Ülkedeki alarm durumunu bu geceden itibaren birinci seviyeye çekiyoruz. Kamusal etkinlikler ya da özel etkinlikler bir kısıtlama olmadan devam edebilir ve hiçbir engel ve yasak olmadan perakende ve hizmet sektörleri çalışmalarına devam edebilir. Bütün toplu taşıma araçları çalışmaya devam edecek” dedi.

Sınırların bir süre daha kapalı kalacağını duyuran Sağlık Bakanı Dr. Ashley Bloomfield, “Bu hafta sınırdan geçerek ülkeye giriş yapacak herkes iki haftalık süreç içerisinde iki kez test edilecektir. Ayrıca sınırda ya da sınıra yakın bölgede çalışanlar da test edilecektir” ifadesini kullandı.

MEKSİKA’DA PANİK YARATAN TWEET

Öte yandan salgının etkisini hissettirmeye başladığı Güney Amerika ülkesi Meksika’da Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’a yakın bir isim olan Sosyal Güvenlik Enstitüsü’nün başkanı Zor Robledo’da corona virüsü tespit edildiği açıklandı.


Açıklamayı bizzat Robledo kişisel Twitter hesabından yaptı. “Bugün yapılan test sonucunda Covid-19 çıktığını duyurmak istiyorum” diyen Robledo’nun yakın zamanda kimlerle temas halinde olduğu incelenmeye başladı. Yerel basın 41 yaşındaki Robledo’nun Obrador ile yakın olmasından dolayı devletin yönetim ekibinin de risk altında olduğunu öne sürdü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap