SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail'in gözünü kan bürüdü! Yüzde 72'si Gazze katliamını destekledi

İsrail'in gözünü kan bürüdü! Yüzde 72'si Gazze katliamını destekledi

20 Mayıs 2021 Perşembe - 17:03




Gazze'de katliama devam eden Siyonist İsrail, 10 Mayıs'tan bu yana 230 Filistinliyi şehit etti. Ateşkes çağrılarına rağmen saldırılarını sürdüren İsrail'in yüzde 72'si saldırılara devam dedi.





Gazze'de katliama devam eden Siyonist  İsrail, 10 Mayıs'tan bu yana 230 Filistinliyi şehit etti.  ABD Başkanı Joe Biden'in Gazze'de gerginliği azaltma çağrısına rağmen Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye saldırılarını arttırdı. Siyonist İsrail ordusu bugün Gazze'nin farklı bölgelerine savaş uçakları ve topçu atışlarıyla saldırdı. 

Uluslararası kamuoyundan Gazze'de ateşkes çağrıları yapılırken, Siyonistler insanlık dışı saldırılarından vazgeçmiyor.

SİYONİSTLERİN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜDÜ

Siyonist İsrail'in Kanal 12 televizyonunun yaptığı kamuoyu araştırmasına göre, Yahudilerin çoğunluğu 65 çocuk, 39 kadın ve 17 yaşlı Filistinlinin şehit edildiği saldırıların devam etmesini savunuyor. Gözünü kan bürüyen Yahudilerin yüzde 72'si, ateşkese karşı çıkıyor. Ankete katılanlardan sadece yüzde 24'ü ateşkese varılmasını desteklerken, bu oran İsrail'in güneyinde yüzde 22'ye kadar düşüyor.

Walla News'e konuşan ve isimleri açıklanmayan İsrailli yetkililer ise ateşkes görüşmelerinde 24 saat içinde ilerleme sağlanmasını bekliyor.  İsrailli yetkililer, Gazze'de ateşkese varılması için Mısır istihbaratı ve Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland aracılığıyla iki ayrı kanaldan görüşmelerin yapıldığını açıkladı.


NETANYAHU KABİNEYİ TOPLUYOR

Öte yandan İsrail Güvenlik Kabinesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkesi görüşmek üzere bu akşam toplanacak. Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, Başbakan Binyamin Netanyahu güvenlik kabinesini 19:00'da toplantıya çağırdı. Toplantıda, Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması konusunu ele alınacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap