SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail'den 'BM'ye fonu kesin' çağrısı

İsrail'den 'BM'ye fonu kesin' çağrısı

30 Ekim 2023 Pazartesi - 10:06




İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar tüm şiddetiyle devam ederken İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'dan bir açıklama geldi.





İsrail ve Filistin arasındaki savaş 24'üncü günde endişeyle takip edilirken, İsrail BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, skandal bir çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes çağrısında bulunan karar tasarının kabul edilmesinin ardından konuşan İsrail BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM’nin geçerliliğini ve meşruiyetini kaybettiğini belirterek, “Bugün her düzgün ülke, önyargı ve antisemitizm sona erene kadar BM’ye fon sağlamayı bırakmalıdır” dedi.
BM’nin katliam ve zulmü önlemek için harekete geçmediğini öne süren Erdan, “İşlerin her zamanki gibi devam etmesi mümkün değil” dedi.

BM GENEL SEKRETERİNE İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Erdan, daha önce BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e BM Güvenlik Konseyi’ndeki açıklamasında Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının durup dururken başlamadığının kabul edilmesinin önemli olduğunu belirtmesi nedeniyle iki kez istifa çağrısında bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap