SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail Mescid-i Aksa'yı bastı! Onlarca Yahudi işgalci Aksa'ya girdi

İsrail Mescid-i Aksa'yı bastı! Onlarca Yahudi işgalci Aksa'ya girdi

23 Mayıs 2021 Pazar - 12:55




Gazze'de ateşkesin ardından Yahudi işgalciler Siyonist İsrail güçlerinin eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskından önce ibadet eden Filistinliler Aksa'dan uzaklaştırıldı.





Gazze'de ateşkesin ardından Siyonist İsrail güçleri Cuma günü Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmıştı. Ramazan ayı boyunca Yahudi işgalcilerin her gün baskınına uğrayan Mescid-i Aksa bugün de Yahudi işgalcilerin zulmüne şahit oldu. Onlarca Yahudi işgalci bugün Siyonist İsrail güçlerinin eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

ONLARCA YAHUDİ İŞGALCİ MESCİD-İ AKSA'YI BASTI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisi, tansiyonun yükseldiği 4 Mayıs'tan itibaren Filistinlilerin direnişinden dolayı Aksa'ya giremeyen Yahudi işgalcilerin Harem-i Şerif'e girmesine izin verdi.

Siyonist İsrail polisi baskından önce ibadet eden Filistinlileri alandan uzaklaştırdı. Yaklaşık 50 Yahudi yerleşimcinin İsrail polisinin eşliğinde Aksa'ya girdi.

Açıklamada, Vakıflar İdaresinden Mescid-i Aksa muhafızı Fadi Alyan'ın yanı sıra İdareye bağı Aksa'nın Yeniden İmarı Komitesinden İsa ed-Dibağ ve Basim Zağir, Aksa'daki el yazmaları bölümünde görevli Ali Vazuz ile ibadet için gelenlerden bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


FİLİSTİNLİLERİN AKSA'YA GİRİŞİ ENGELLENDİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye ise İsrail polisi, sabah saatlerinde Kudüslü gençlerin Aksa'ya girişini engelledi.

Güvenlik güçleri ayrıca Harem-i Şerif'in kapılarında kimlik belgelerine el konulması gibi bazı kısıtlamalar getirdi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu da (KAN) 3 hafta aradan sonra Harem-i Şerif'in Yahudi işgalciler için açıldığını aktardı. KAN, Aksa'da şiddetli çatışmaların yaşandığı ramazan ayının son 10 gününden bu yana bölgenin fanatik Yahudilere kapalı olduğu haberine yer verdi.

Yahudi işgalciler, 4 Mayıs'tan bu yana Filistinlilerin direnişinden dolayı Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyemiyordu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap