SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail Maliye Bakanı: Savaş sona erdiğinde Gazze, İsrail ordusunun kontrolünde olacak

İsrail Maliye Bakanı: Savaş sona erdiğinde Gazze, İsrail ordusunun kontrolünde olacak

05 Kasım 2023 Pazar - 10:03




İsrail Maliye Bakanı Smotrich yaptığı açıklamada savaş sona erdiğinde Gazze'nin yıllarca İsrail ordusunun operasyonel kontrolü altında olacağını açıkladı. Smotrich, abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişine her ne şekilde olursa olsun izin vermeyeceklerini belirtti.





Maliye Bakanı Bezalel Smotrich verdiği bir mülakatta "En önemli şey Gazze'de Hamas'ın olmayacağı ve İsrail ordusunun yıllarca operasyonel kontrol sağlayacağıdır" diyerek Hamas'ı yok edeceklerini ve başka bir örgütün ortaya çıkamayacağını belirtti.

Gazze Şeridi'ne yakıt sokulmasıyla ilgili bir soru üzerine Smotrich, "Gazze Şeridi'ne hiçbir koşulda yakıt sokulmasına izin verilmeyecek, zira yakıt insani bir olay değil" dedi.

Maliye Bakanı'nın bu sözleri, geçen hafta vergi paralarının Filistin Yönetimi'ne aktarılmasına karşı harekete geçmesinin ardından geldi. Cuma günü, Savunma Bakanı Yoav Gallant Smotrich'e açıkça karşı çıkmış ve paranın aktarılması çağrısında bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap