SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail destekçisi Kanada Başbakanı Trudeau bile soykırıma daha fazla göz yumamadı

İsrail destekçisi Kanada Başbakanı Trudeau bile soykırıma daha fazla göz yumamadı

15 Kasım 2023 Çarşamba - 15:37




Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İsrail hükümetine sivil ölümlere yönelik "azami itidal" çağrısı yaparak, "Kadın, çocuk ve bebeklerin öldürülmesi durmalı." dedi.





Trudeau, British Columbia eyaletinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'de sivillerin korunması için İsrail hükümetine "azami itidal" çağrısında bulunan Trudeau, "Tüm dünya olanları televizyonlardan, sosyal medyadan izliyor. Doktorların, aile üyelerinin, hayatta kalanların, ailelerini kaybeden çocukların anlattıklarını dinliyoruz. Tüm dünya buna şahit oluyor. Kadın, çocuk ve bebeklerin öldürülmesi durmalı." diye konuştu.

Trudeau, Filistinli tüm sivillere acı çektirerek adalet sağlanamayacağını belirterek, "Savaşın bile kuralları vardır. İster Filistinli, ister İsrailli olsun tüm masum hayatlar eşittir." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap