SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail’den can kaybı açıklaması: ‘Türkler de var’

İsrail’den can kaybı açıklaması: ‘Türkler de var’

12 Ekim 2023 Perşembe - 12:25




İsrail ordusu, Hamas'ın kanlı baskınında rehin alınan onlarca kişi arasında yabancıların da olduğunu duyurdu. İsrail'den gelen açıklamaya göre Hamas baskınında ölenler arasında bir Türk de var.





İsrail ordusu, cumartesi günü ülkeye baskın düzenleyen Hamas’ın rehin aldığı 97 kişinin kimliklerinin belirlendiğini açıkladı.

İsrail’den yapılan açıklamada, Hamas baskınında bir Türk vatandaşının öldüğü, birinin de kayıp olduğu iddia edildi. Türkiye’den ise bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ordu sözcüsü Daniel Hagari, Hamas’ın Gazze’den İsrail topraklarına düzenlediği kanlı baskında esir alınan kişiler arasında yabancıların da bulunduğunu bildirdi. Cumartesi gününden beri 222 İsrail askerinin öldüğünü aktaran Hagari, Gazze’ye düzenlenen operasyonla Hamas’ın yönetim kabiliyetini sona erdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de, İsrail askerleri, yabancılar ve çocuklar dahil sivillerin aralarında olduğu en az 150 kişinin Hamas tarafından esir olarak Gazze’ye götürüldüğünü aktardı. Kızılhaç Orta Doğu Direktörü Fabrizio Carboni, rehinelerin serbest bırakılması için Hamas ve İsrail’le temas halinde olduklarını söyledi.

Tayland Dışişleri Bakanlığı, Hamas tarafında esir alınanlar arasında 16 Taylandlı işçinin olduğunu duyurmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap