SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail basını: ABD, İsrail'den Sudan krizine müdahale etmesini istedi

İsrail basını: ABD, İsrail'den Sudan krizine müdahale etmesini istedi

17 Kasım 2021 Çarşamba - 16:22




ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield’in Sudan’ın “sivil yönetime geçmesi” için işgalci İsrail’den devreye girmesi talebinde bulunduğu bildirildi.





Siyonist rejimin normalleşme adı altında yürüttüğü politika deşifre oldu.

Siyonit İsrail'in kamu yayın kuruluşu  KAN’ın haberine göre, işgalci İsrail’e resmi ziyarette bulunan Greenfield dün akşam işgal rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz ile ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde bir araya geldi.

Görüşmede Sudan konusu ele alındı.

Haberde, ABD'nin İsrail'e Sudan ordusunu iktidarı sivillerin liderliğindeki Geçiş Konseyine vermesi yönünde teşvik etmesi için baskı yaptığı kaydedildi.

Greenfield’in Sudan’daki krize müdahale etmesi için İsrail’e çağrıda bulunduğu belirtilen haberde, bu çağrının, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmelerde benzer bir mesaj iletmesinin ardından ABD’den gelen ikinci talep olduğunu vurgulandı.


Öte yandan ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Sözcüsü Olivia Dalton, yaptığı yazılı açıklamada, "Gantz ile Greenfield, Sudan'ın sivil bir geçiş aşamasına dönüşünün önemini tartıştı." ifadesini kullandı, ancak daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Walla News sitesi, aralarında İsrail dış istihbarat servisi Mossad üyelerinin de yer aldığı bir heyetin 2 Kasım’da Sudan'a giderek darbe girişiminde bulunan askeri yetkililerle bir araya geldiğini bildirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap